Näsboholms Fritidshusområde

Näsboholms Fritidshusområde ligger vid den östra stranden av sjön Åsunden i Västergötland. En vacker långgrund strand inbjuder sommartid till bad och vattenlek och i sjön finns fisk som gädda, gös och abborre. På Näsboholm finns omkring 80 fritidshus.

 Utsikt över Åsunden På Näsboholm finns två jätteekar  


Ethel och Paul Pettersson  bodde tillsammans många år på Näsboholm. Från början bodde de i ett fritidshus på området men sedan flyttade de permanent till ett hus vid Ekbacken.
Paul Peterson avled 2016. Ethel Petterson bor kvar i huset vid Ekbacken.

Genom hela Näsboholm löper en cykelväg på banvallen från en nedlagd järnväg.

Cyklar man norrut är närmaste ort Ulricehamn och söderut är det Vegby. Naturreservatet Korpebobergs Lövskogsområde - ett av Sveriges största sammanhängande lövskogsområden - gränsar till Näsboholm och är ett populärt utflyktsmål.

Ethel och Paul Pettersson bor på Näsboholm


Ethel och Paul Petterson vid sitt hus  på Näsboholm år 2012.

Idén som ägarna till Näsboholm, makarna Lennart och Jeane Håkansson har, är att erbjuda goda möjligheter för fritidsboende och samtidigt bevara ett öppet kulturlandskap med djur och betade marker.

För att hålla markerna fria från buskvegetation finns ett stort antal nötdjur på gården. En ny ladugård med lösdrift byggdes hösten 2008. Den gamla ladugården med sina metertjocka stenväggar från år 1826 står fortfarande kvar.

Cykelvägen genom Näsboholmlöper längs en gammal banvall.
Cykelvägen gnom Näsboholm ger många spännande upplevelser.

Gula Huset

Gula huset vi Sandslätt är ett modernt fritidshus med fem bäddar. Vi hyr ut huset veckovis. Huset ligger endast 50 meter från en fin badstrand.

Boka här.

Sommartorpet Bockanabben

Bockanabben är ett av torpen på Näsboholm 

Torpet Bockanabben har ett vardagsrum och ett stort kök. Torrdass och vatten i en närbelägen brunn gör att den som hyr måste vara beredd på ett lite enklare liv. Elektricitet finns i huset.


Torpet Sandlid

 Torpet Sandlid  är relativt stort

och byggt i mitten på 1800 - talet. Elektricitet, rinnande vatten och en mulltoa finns. I övrigt är standarden av gammaldags karaktär.